Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga, onder de bekwame leiding van Inez Koopman, is een vorm van yoga die je uitnodigt om te vertragen en diep te ontspannen. Deze les is speciaal ontworpen om de diepere lagen van het lichaam aan te spreken, namelijk het bindweefsel, dat essentieel is voor onze algehele flexibiliteit en welzijn.

In onze moderne levensstijl, waar stress, langdurig zitten en slaaptekort vaak voorkomen, kan het bindweefsel verstijven, wat leidt tot een gevoel van strakheid en beperking in het lichaam. Yin Yoga biedt een tegenwicht door ons te leren hoe we dit weefsel kunnen hydrateren en verzachten, waardoor het lichaam zijn natuurlijke soepelheid terugkrijgt.

Tijdens de les worden de houdingen voor langere tijd aangehouden, meestal tussen de drie en vijf minuten, om een diepgaande hydratatie van het bindweefsel te bevorderen. Deze benadering helpt niet alleen om het lichaam soepeler te maken, maar biedt ook een kans om mindfulness en aanwezigheid te cultiveren.

"In de stilte van Yin Yoga vind je de diepte van je eigen zijn. Het is een reis naar binnen, waar elke ademhaling ruimte schept en elke houding je dichter bij je kern brengt."

Rust en ruimte in je lijf

Deze les is een uitnodiging om volledig in het moment te zijn, om met aandacht en aanwezigheid in elke houding te verblijven. Het is een kans om zowel fysieke als mentale ruimte te creëren, om te ontspannen en te vernieuwen.

Kom en ervaar hoe Yin Yoga je kan helpen om ruimte te maken in je lichaam en rust te brengen in je geest.

De Yin Yoga lessen met Inez Koopman vinden plaats op woensdagavond om 19.00 uur in Schagen. Gun jezelf deze tijd van rust en herstel, en ontdek de transformerende kracht van Yin Yoga.