Pilates Easy Flow

Pilates Easy Flow

Bij Pilates Studio To Flow begrijpen we dat iedereen uniek is en dat sommige mensen speciale aandacht nodig hebben vanwege beperkingen in het bewegingsapparaat. Daarom zijn we trots om onze Easy Flow lessen aan te bieden, die speciaal zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor iedereen, ongeacht hun fysieke uitdagingen. Deze lessen zijn ideaal voor mindervaliden, senioren, zwangere vrouwen, of iemand die herstellende is van een blessure en toch actief wil blijven.

De Easy Flow lessen kenmerken zich door een rustig tempo en low-impact bewegingen die uitgevoerd kunnen worden terwijl je staat, zit of ligt. We richten ons op de mogelijkheden en niet op de beperkingen, en we benaderen elke les met een positieve instelling. Voor degenen die liever zittend trainen, zijn er stoelen beschikbaar, en we bieden ook voldoende kussens voor extra ondersteuning. Tijdens de lessen maken we gebruik van klein materiaal zoals de Pilates ring, de bal en de dynabands om de oefeningen te verrijken.

In de Easy Flow lessen ligt de nadruk op balans, ademhaling, het versterken van het lichaam en het aannemen van een correcte lichaamshouding. We houden rekening met specifieke aandoeningen zoals osteoporose, heup- en knieprotheses, en problemen met de nek en wervelkolom. We passen de oefeningen aan om overbelasting te voorkomen en zorgen voor een veilige en effectieve training.

 

"Physical fitness is the first requisite of happiness." - Joseph Pilates

Voordelen

De voordelen van de Easy Flow Pilateslessen zijn talrijk en omvatten een verbeterde lichaamshouding, verhoogde lichaamsbewustzijn, betere coördinatie, en een efficiëntere ademhaling.

Deelnemers ervaren meer energie, een verhoogde weerstand, stabiliteit in de gewrichten, en een stimulans voor de botdichtheid.

Daarnaast draagt het bij aan verhoogde spierkracht en uithoudingsvermogen, verbeterde flexibiliteit en mobiliteit, beter evenwicht en reflexen, verbeterde bloedsomloop en stofwisseling, en het gemakkelijker uitvoeren van dagelijkse handelingen. Het helpt ook tegen incontinentie en verhoogt het zelfvertrouwen.

Bij Pilates Studio To Flow is iedereen welkom om te ontdekken hoe onze Easy Flow lessen een positieve impact kunnen hebben op hun welzijn en dagelijks leven.