Pilates matlessen

Pilates

Pilates is een holistische trainingsmethode die zich richt op het versterken van het lichaam met een bijzondere focus op de kernspieren die essentieel zijn voor het bieden van ondersteuning aan de wervelkolom en het hele lichaam.

De oefeningen zijn ontworpen om de spierbalans te verbeteren, de houding te corrigeren en de flexibiliteit te vergroten. Dit wordt bereikt door gecontroleerde, vloeiende bewegingen die de diepe stabiliserende spieren activeren. De Pilateslessen kunnen helpen bij het verminderen van rugpijn, het verbeteren van de lichaamshouding en het verhogen van de algehele lichaamskracht.

De lessen zijn geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, en worden aangepast aan de individuele behoeften van de deelnemers. Met behulp van matwerk worden deelnemers uitgedaagd om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en hun fysieke capaciteiten te verbeteren. Het resultaat is een harmonieus en gebalanceerd lichaam dat zowel van binnen als van buiten sterk aanvoelt.

"Pilates ontwikkelt het lichaam uniform, corrigeert verkeerde houdingen, herstelt fysieke vitaliteit, verkwikt de geest en verheft de ziel." - Joseph Pilates

Joseph Pilates

Pilates, vernoemd naar zijn grondlegger Joseph Pilates, is een unieke vorm van lichaamsbeweging die begin 20e eeuw is ontstaan. Joseph Pilates ontwikkelde deze methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de intentie om gewonde soldaten te helpen bij hun herstel. Hij geloofde sterk in de verbinding tussen lichaam en geest en creëerde een reeks oefeningen die beide aspecten samenbracht.

Na de oorlog verhuisde Pilates naar de Verenigde Staten, waar hij samen met zijn vrouw Clara een studio opende in New York City. De Pilatesmethode, oorspronkelijk ‘Contrology’ genoemd, trok al snel de aandacht van dansers en atleten vanwege de effectieve manier waarop het kracht, flexibiliteit en balans bevorderde.

De principes van Pilates zijn gebaseerd op bewuste controle van alle spierbewegingen, de juiste ademhaling, en het werken vanuit de kern van het lichaam, ook wel ‘powerhouse’ genoemd. Deze principes zijn ontworpen om een sterk en soepel lichaam te ontwikkelen, de houding te verbeteren en de algehele gezondheid te bevorderen.

Door de jaren heen heeft Pilates zich ontwikkeld en aangepast, maar de kern van de methode blijft ongewijzigd. Het is een tijdloze vorm van beweging die mensen van alle leeftijden en niveaus helpt om een sterker, meer uitgelijnd en gezonder lichaam te bereiken. Bij Pilates Studio To Flow eren we deze rijke geschiedenis en passen we de klassieke oefeningen toe met een moderne benadering, zodat iedereen de voordelen van Pilates kan ervaren.