Vrouwencirkel 25 september

Wat is een Vrouwencirkel

Een vrouwencirkel wil een kleine groep vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden (maandelijks) bij elkaar brengen om tot een diepgaande uitwisseling te komen omtrent ons vrouwenleven en zo een gezamenlijk groeiproces mee te maken. Dit alles in een sfeer van vertrouwen en echte aandacht.

Concreet is een cirkel een samenkomst van maximum twaalf vrouwen, die elkaar niet per se kennen, maar het liefst uit eenzelfde omgeving of streek komen (ook al is dat laatste zeker niet per se nodig).
Ze engageren zich om één keer per maand een middag of avond samen te komen en uit te wisselen, topics aan te kaarten die hen bezighouden, oefeningen te doen om dichter bij zichzelf, hun lichaam, hun gevoelens, intuïtie, passie, creativiteit, ideeën en dromen te komen. Of ze doen gewoon wat zij belangrijk vinden om samen te doen. Cirkels zijn ideale plekken om aspecten van onszelf als vrouw te verkennen die we soms verwaarloosd hebben, maar die we graag verder willen uitdiepen, om zo alle aspecten van ons zijn beter in balans te brengen. 

“Steeds meer vrouwen missen een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn
en die stoere maskers eens kunnen afzetten…”

We horen het vrouwen meer en meer zeggen: we missen iets. Wij missen een plek om onder vrouwen te zijn. Een plek waar wij man, kinderen, hond, ouders en werk een paar uren opzij kunnen schuiven en onszelf – voor de verandering – eens op de voorgrond mogen zetten. Waar wij onze ervaringen en gevoelens, onze vragen en twijfels, maar ook onze wijsheid en talenten, onze passies, inzichten en ideeën mogen delen. Een plek waar wij kunnen uitwisselen, en waar wij de grote en kleine wereld waarin wij leven, kunnen invoelen, evalueren, relativeren, verbeteren.

We noemen het een cirkel, omdat we geen zin hebben om in rijen te gaan zitten en
één van ons vooraan te zetten.

Waarom het tijd wordt dat we gaan cirkelen

Gewoon…

1. Omdat we er zin in hebben :-).

2. Omdat ‘onder vrouwen’ zijn iets anders met ons doet dan onder mannen en vrouwen zijn.

3. Omdat het hectische leven ons soms vraagt om stil te staan.

4. Omdat we andere vrouwen niet als concurrenten, maar als handlangers willen zien.

5. Omdat het handig is om de vrouwen uit de (brede) omgeving te leren kennen.

6. Omdat de wereld nood heeft aan een gezonder evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke waarden.

7. Omdat we samen meer impact kunnen hebben op onze omgeving en op de wereld.

To Flow biedt elke maand een vrouwencirkel aan

Locatie: Kokkel 18a ⎜1723 HX │ Noord-Scharwoude
Tarief: € 20 p.p.
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Begeleiders: Antoinet de Jong en Shanna Bartels

Agenda

zondag 25 september ⎮ 15:00 – 17:00 uur Thema: herfstequinox

De eerste vrouwencirkel van het nieuwe seizoen. Wij zorgen op deze dag voor alle verzorging en begeleiden je naar een hele fijne en vertrouwde cirkel. Tijdens deze vrouwencirkel is de herfstequinox ons thema. De herfstequinox, die herfst en winter inluidt. De herfst- en lente-equinox zijn de enige twee dagen per jaar dat de zon precies in het oosten opkomt en precies in het westen ondergaat, en de enige twee dagen dat iemand die op de evenaar staat de zon recht over zijn hoofd langs ziet gaan. Bijzonder toch! Natuurlijk komen we tijdens deze cirkel ook in beweging met yoga oefeningen vertelt Antoinet over de herfst en het belang van loslaten in deze periode. We sluiten de cirkel af met muziek en ontspanning.

Meld je aan door op de onderstaande button te klikken.

De volgende vrouwencirkel is op 23 oktober met het thema: Feest!


One thought on “Vrouwencirkel 25 september

 1. Gisteren meegedaan aan de vrouwencirkel.
  Het was een een bijzonder bijeenkomst, waarin er een lach en een traan aan bod kwam. Veel openhartig met elkaar gedeeld.
  Het kaartje van ‘de klein monnik’ maakte veel los bij ons. Ik heb vanuit vertrouwen en een gevoel van veiligheid kunnen delen en dat voelde heel fijn.
  Daarna konden we goed aarden door creatief aan je geboortezegel te werken – heel leuk om te doen en het geeft inzicht.
  Lekker afsluiten met een heerlijke ontspanning vanuit de yoga nidra maakte de middag compleet. 🙂
  Ik wil dit wel vaker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *