Trainer

Thierry Stam

Heey, ik ben Thierry en ik geef les in vinyasa yoga.

Yoga is voor mij begonnen als sporten. Voor hobby en werk zit ik veel en daarom was ik op zoek naar een ‘sport’ die ik voor de rest van m’n leven zou kunnen doen. Op aanraden van anderen (en met enige weerstand) ben ik toen toch een keertje yoga gaan uit proberen. Aan het begin van de les stil zitten met de ogen gesloten, de aandacht naar binnen gericht, even landen in het hier en nu. Om vervolgens op begeleiding van onze eigen ademhaling door allerlei verschillende poses heen te bewegen. En dan na deze inspanning rust en ontspanning vinden in savasana, ik had gevonden wat ik zocht.

Vanaf 2018 ben ik steeds meer yoga gaan doen, vooral omdat ik het heel leuk vond om door alle poses heen te bewegen, een aardig druppeltje te zweten om vervolgens de rust te vinden in de ontspanning aan het einde van de lessen. Wat ik ook heel leuk vind aan yoga is dat je poses tegenkomt die niet in 1 keer lukken. Je ziet de docent dan iets voordoen en misschien denk je de eerste keer: hoe moet dat? Een tweede keer probeer je de pose uit, maar lukt het nog niet helemaal en een derde of vierde keer zonder dat je die pose hebt geoefend kun je het opeens (of soms in 5, of in 10 keer). Wat ik probeer te zeggen is dat ik het heel leuk vind wanneer er iets nieuws op mijn pad komt, en dat dan op een hele veilige en speelse manier kan blijven proberen tot ik het doorheb.


  • Vinyasa yoga
7415DC5C-731D-40ED-9E8F-63599CA7D4C8

Ik haalde zoveel plezier uit yoga dat ik in 2022 besloot om een 200h vinyasa teacher training te doen bij Yagoy in Amsterdam door Gregory Lennon en Gretchen Garnett. Toen ik aan de training begon had ik nog geen flauw idee hoe diep het yoga rabbit hole zou zijn. De Baguvat Gita en Yoga Sutras staan vol met eeuwenoude wijsheden en filosofieën. Hierdoor laat ik me graag inspireren en (ook al is het minimaal) probeer ik hier en daar stukjes van deze wijsheden door mijn lessen heen te sprinkelen.

Ik heb in 2023 mijn vinyasa teacher training afgerond en ik ben nu het lesgeven aan het ontdekken. Ik ben op zoek naar de ideale balans tussen uitdaging en ontspanning, daarom zullen sommige lessen meer dynamisch zijn en andere juist wat statischer. In de dynamische lessen bewegen we op onze ademhaling van pose naar pose en blijven we vaak niet langer dan 1 ademhaling in een pose staan. De meer statische lessen zullen wat minder poses hebben maar daar blijven we dan 3 tot 5 ademhalingen in de pose voor we overvloeien naar de volgende. Gaandeweg zal ik ook nieuwe ideeën en inspiratie op doen en zullen er ongetwijfeld nieuwe variaties bij komen, maar dit is wat ik jullie mee kan geven op basis van de lessen die ik inmiddels heb gegeven.

Ik heb er in elk geval heel veel zin in en ik ben benieuwd wie van jullie ik onderweg tegen ga komen