Trainer en fysiotherapeut Sandra Jockbloedt geeft elke vrijdagochtend een speciale training voor deelnemers met rugklachten. Denk aan hernia klachten of rug (en zenuw) pijn.

Als fysiotherapeut is Sandra gespecialiseerd in de wervelkolom en hernia klachten. Pilates vindt ze een mooie aanvullende waarde om sterker en bewuster te worden van je rug en de beweging.

In haar werk als fysiotherapeut werkt ze met het Mc Kenzie principe. Het komt er op neer dat je door middel van herhaald bewegen, erachter komt of je (zenuw) pijn erger wordt of juist weg gaat.

Bij to Pilates Studio To Flow geeft zij training in kleine groepjes om een ieder bewust te leren luisteren naar zijn lichaam, want dit kan per persoon anders zijn. 

Leren luisteren naar de (zenuw) pijn is cruciaal om van klachten af te komen en weer rustig te gaan opbouwen. Met pijn spieren trainen kent alleen een nadelige effect. Pilates oefeningen kunnen gelukkig goed aangepast worden.

In mijn lessen zal ik dan ook Mc Kenzie en fundamenten van Pilates gaan geven. Zodat je daarna klachtenvrij kan doorstromen naar de andere Pilates lessen.

Pilates Rug Flow is op vrijdagochtend om 10:15 uur.