Pilatesopleidingen

Pilates Basis Opleiding Mat

Pilates is een oefenmethode die in de jaren 20 werd ontwikkeld door Joseph Pilates. Het richt zich op het versterken van de core-spieren, het verbeteren van flexibiliteit en houding, en het vergroten van lichaamsbewustzijn.
Als trainer is het waardevol om de basisopleiding Pilates mat te volgen bij To Flow.

Tijdens de basisopleiding Pilates Mat bij To Flow leer je de principes en technieken van Pilates, evenals de biomechanica achter de oefeningen. Je leert hoe je effectieve en veilige lessen kunt geven aan verschillende doelgroepen en hoe je kunt inspelen op individuele behoeften en blessures.

Door de basisopleiding Pilates mat te volgen, krijg je een solide basis in het lesgeven van Pilates. Je leert niet alleen de juiste uitvoering van de basisoefeningen, maar ook hoe je je les opbouwt en hoe je kunt variëren en aanpassen
aan de behoeften van je deelnemers.

 

 

 

Pilates is een oefenmethode die in de jaren 20 werd ontwikkeld door Joseph Pilates. Het richt zich op het versterken van de core-spieren, het verbeteren van flexibiliteit en houding, en het vergroten van lichaamsbewustzijn. Als trainer is het waardevol om de basisopleiding Pilates mat te volgen bij Pilates Studio To Flow.

Introductie

Als trainer is het belangrijk om je kennis en vaardigheden regelmatig bij te houden en uit te breiden.
Bij To Flow bieden we niet alleen de basisopleiding Pilates Mat aan, maar ook vervolgopleidingen en bijscholingscursussen. Op deze manier kun je jezelf blijven ontwikkelen en je lesaanbod uitbreiden.

Wil je als trainer een solide basis leggen in het lesgeven van Pilates en jezelf blijven ontwikkelen op het gebied van beweging en lichaamswerk? Dan is de basisopleiding Pilates mat bij To Flow de perfecte start.
Schrijf je in en ontdek de waarde van Pilates als trainer.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De ideale kandidaten voor de Pilates opleiding bij To Flow zijn mensen die geïnteresseerd zijn in fitness, gezondheid en het lesgeven van groepslessen. Of je nu al ervaring hebt als fitnessinstructeur of nog helemaal nieuw bent in de wereld van bewegingsonderwijs, de Pilates opleiding biedt een waardevolle basis voor iedereen die interesse heeft in deze discipline.

Als je geïnteresseerd bent in fitness en gezondheid, en graag anderen wilt helpen om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren, dan is de basisopleiding Pilates Mat iets voor jou. Je leert niet alleen de technieken en principes van Pilates, maar ook hoe je deze kennis kunt overdragen en effectieve lessen kunt geven aan verschillende doelgroepen.

Daarnaast is de basisopleiding Pilates Mat ook geschikt voor mensen die al ervaring hebben met het lesgeven van groepslessen, zoals fitnessinstructeurs, dansers of yoga-leraren. Het toevoegen van Pilates aan je repertoire kan je lesaanbod diverser maken en nieuwe mogelijkheden bieden om mensen te begeleiden naar een sterk
en flexibel lichaam.

Belangrijk is dat je enthousiast bent over beweging en het helpen van anderen. Je moet bereid zijn om jezelf verder te ontwikkelen en open te staan voor nieuwe kennis en technieken. Daarnaast is het van belangdat je een passie hebt voor het werken met mensen en het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving

 

Stappenplan

Kortom, de ideale kandidaten voor de Pilates opleiding zijn mensen die geïnteresseerd zijn in fitness, gezondheid en het lesgeven van groepslessen. Of je nu al ervaring hebt of nog helemaal nieuw bent,
de basisopleiding Pilates Mat biedt een waardevolle basis voor iedereen die zich wil verdiepen in deze discipline en anderen wil helpen om optimaal te bewegen en te genieten van een gezond lichaam en geest.

De eerste stap van de basisopleiding Pilates Mat bij To Flow is het verkennen en begrijpen van de basisprincipes van Pilates.

Stap 2 bouwt voort op de basisprincipes die je hebt geleerd in de eerste stap. Nu ga je dieper in op de specifieke Pilates oefeningen en technieken, en leer je hoe je deze kunt toepassen in je eigen beoefening en tijdens het lesgeven.

De 3e stap van de Pilates-opleiding is gevorderd niveau. In deze fase bouw je voort op de technieken en oefeningen die je hebt geleerd in de intermediate fase, en neem je je Pilates-praktijk naar een hoger niveau.

Over de docent Antoinet de Jong

Als Pilates-trainer en docent van de opleiding heb ik het voorrecht om mijn passie voor deze discipline te delen en anderen te begeleiden op hun Pilates-reis. Mijn liefde voor Pilates begon lang geleden, toen ik zelf op zoek was naar een effectieve en duurzame manier om mijn lichaam sterker en flexibeler te maken. Al snel ontdekte ik de vele voordelen van Pilates, niet alleen op fysiek vlak, maar ook op het gebied van mentale en emotionele welzijn

Mijn doel is om studenten te inspireren en te begeleiden naar een dieper begrip van Pilates en het maximaliseren van hun eigen potentieel.

In mijn lessen leg ik de nadruk op correcte uitlijning, ademhaling en lichaamsbewustzijn. Ik geloof dat het belangrijk is om geduldig te zijn en elke student individueel te begeleiden, rekening houdend met hun unieke behoeften en mogelijkheden.

Datum en Prijzen

Basisopleiding Pilates Mat € 850,00 incl. 21% btw

De basisopleiding Pilates Mat bestaat uit 9 opleidingsdagen en 1 examendag. Gemiddeld dien je twee keer per week zelf te trainen voor de eigen vaardigheid.

De lesdagen zijn op zaterdag en zondag
Tijden: 09:00 uur tot 13:00 uur

Locatie: Pilates Studio To Flow, Kokkel 18a Noord-Scharwoude
Docent: Antoinet de Jong
Inbegrepen: lesmateriaal, e-learning en
50% korting op de Pilates groepslessen mat tijdens de opleiding.
Toelatingseisen: Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding of specifieke kennis nodig.
Het is een meerwaarde als je al ervaring hebt met Pilates.

Start maart 2024:
dag 1: za 9 maart 09:00 – 13:00 uur
dag 2: zo 10 maart 09:00 – 13:00 uur
dag 3: za 23 maart 09:00 – 13:00 uur
dag 4: zo 24 maart 09:00 – 13:00 uur
dag 5: za 6 april 09:00 – 13:00 uur
dag 6: zo 7 april 09:00 – 13:00 uur
dag 7: za 20 april 09:00 – 13:00 uur
dag 8: zo 21 april 09:00 – 13:00 uur
dag 9: za 11 mei 09:00 – 13:00 uur
Examendag: za 18 mei 09:00 – 13:00 uur