Healthy Green week

Detoxen met de Healthy Green week

De gezondste manier om te detoxen met super veel
groene groentes en fruit.
Maak de heerlijkste gerechten via het dagmenu.

Start nieuwe Healthy Green Week: 25 t/m 31 maart

Detoxen is een geweldige manier om je lichaam een frisse start te geven en je welzijn te bevorderen.  Door middel van speciale voeding, hydratatie en gezonde gewoonten ondersteunt een detoxkuur je lichaam bij het verwijderen van schadelijke stoffen en revitaliseert het je energie niveaus. Het helpt je spijsvertering te verbeteren, je huid te laten stralen en je algehele welzijn te verbeteren.

 Of je nu een korte detoxperiode van een paar dagen wilt proberen of een volledig programma van meerdere weken, het resultaat zal zijn dat je je fris, gerevitaliseerd en meer in balans voelt. Het is een kans om bewuste keuzes te maken voor je gezondheid en de giftige ballast van drukke levensstijlen te elimineren.

Dus gun jezelf de tijd om te detoxen, geef je lichaam de zorg die het verdient en ervaar de voordelen van een lichaam en geest in harmonie.

 

 

Het is de week die je meer inzicht biedt en vooral rust geeft in het hoofd en in het lichaam.

Detoxen met de Healthy Green week

Je eet tijdens de Healthy Green Week vegan, dus je eet geen dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren of zuivel. Ook geen vervangers! Je eet de hele week koolhydraatarm, dus geen granen en suikers uit bewerkte producten. 
Je drinkt geen koffie, alcohol of koolzuurhoudende frisdranken. 

 

Wauw! Het is een hele ommezwaai maar ik verzeker je dat er geen spijt van zult hebben! Via het digitale Healthy Green Week boek kan je heel gemakkelijk de Healthy Green Week stap voor stap volgen. Er staan voor de hele week heerlijke dagmenu’s in. Je leest wat er gegeten wordt (ontbijt, lunch en diner), welke boodschappen je in huis haalt en hoe je de gerechten klaar maakt. Je hoeft tijdens deze week niet meer na te denken wat je moet eten, heerlijk toch!

Inspiratie

Een aantal jaar geleden las ik het boek ‘Groen en Gezond’, met daarin heerlijke Ayurvedische recepten. Sinds 2015 doe ik twee keer per jaar een groene Week. Eén in het voorjaar en één in het najaar. Dit deed mij zo veel goeds dat ik deze inspiratie en kennis ging gebruiken om de Healthy Green Week te organiseren. 

Hoe motiverend is het om samen met andere aan de Healthy Green Week deel te nemen. Het ondersteunt, stimuleert en brengt ook een warm wij-gevoel naar boven. Natuurlijk kan je de Healthy Green Week zonder groep en op elk moment van het jaar volgen. 

Neem de tijd om je geest en lichaam te herstellen met een detoxkuur. Hier zijn enkele inspirerende ideeën voor een verfrissende detoxervaring:

1. Begin je dag met een glas warm water en vers geperst citroensap om je spijsvertering te stimuleren en je lichaam te hydrateren.

2. Vul je maaltijden met verse, biologische groenten en fruit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen.

3. Geef jezelf een digitale detox en minimaliseer het gebruik van elektronische apparaten om stress te verminderen en je geest rust te geven.

4. Verwen jezelf met ontspannende activiteiten zoals yoga, meditatie of een rustgevend bad om je geest te kalmeren en stress te verminderen.

5. Hydrateer je lichaam met voldoende water en kruidentheeën om gifstoffen weg te spoelen en je energieniveau te verhogen.

6. Voeg superfoods toe aan je dieet, zoals chiazaad, spirulina en kurkuma, die je lichaam ondersteunen bij het ontgiften en versterken van je immuunsysteem.

7. Zorg voor voldoende rust en slaap om je lichaam de tijd te geven om te herstellen en te regenereren.

Wat gaan we doen tijdens de Healthy Green week?

Een van de belangrijkste aspecten van de Healthy Green Week is het omarmen van een plantaardig dieet. Het consumeren van meer fruit, groenten en peulvruchten levert niet alleen essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam, maar vermindert ook de vraag naar dierlijke producten, die bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen en ontbossing. De kant en klare plantaardige maaltijden die je in het Health Green boek terug vind, bestaan uit o.a. salades, stevige soepen en eiwitrijke gerechten.

Naast gezonder eten, benadrukt Healthy Green Week ook het belang van lichaamsbeweging. Door gebruik te maken van de groene ruimten om ons heen, zoals parken of tuinen, kan sporten leuker worden terwijl je verbonden bent met de natuur. Activiteiten zoals Pilates, joggen, yoga of zelfs tai chi kunnen zowel het fysieke als mentale welzijn helpen verbeteren.

Bovendien promoot Healthy Green Week mindfulness en zelfzorgpraktijken. Dit kan meditatie, yoga zijn of gewoon de tijd nemen om van de natuur te genieten en stress te verminderen. Deelnemen aan activiteiten die de geestelijke gezondheid en ontspanning bevorderen, is een essentieel onderdeel van het behoud van het algehele welzijn.

Als je het leuk vindt deel te nemen aan de Healthy Green Week community, dan word je toegevoegd aan de HGW app-groep. Dit ontvouwt zich al snel tot een hechte groep gelijkgestemden en stimuleert enorm. 

Je volgt dagelijks de menu’s uit het boek waarin een ontbijt, lunch en diner wordt beschreven. Houd je van gemak, dan volg je deze lekker op. Vind je het leuker om zelf te experimenteren, dan is dat ook mogelijk, zolang je je aan de lijst van ingrediënten houdt. 

Producten die níet worden gegeten of gedronken zijn:

  • dierlijke producten (zuivel, ei, vlees, vis of vervangers)
  • alle koolhydraten (graanproducten, suikers of vervangers zoals honing en stevia)
  • frisdranken, alcohol en koffie

Voor wie geschikt?

Voor iedereen (18+) die zijn gezondheid wil verbeteren of versterken.

Tarieven

Om deel te nemen aan de Healthy Green Week betaal je € 45,00

Hiervoor krijg je:

  • het startpakket
  • de gehele week begeleiding
  • advies