Healthy Green Week – Detox

De gezondste manier om te detoxen met super veel
groene groentes en fruit.
Maak de heerlijkste gerechten via het dagmenu.

Nieuwe Healthy Green Week:

30 oktober - 5 november 2023

Detoxen is een geweldige manier om je lichaam een frisse start te geven en je welzijn te bevorderen.  Door middel van speciale voeding, hydratatie en gezonde gewoonten ondersteunt een detoxkuur je lichaam bij het verwijderen van schadelijke stoffen en revitaliseert het je energie niveaus. Het helpt je spijsvertering te verbeteren, je huid te laten stralen en je algehele welzijn te verbeteren.

 Of je nu een korte detoxperiode van een paar dagen wilt proberen of een volledig programma van meerdere weken, het resultaat zal zijn dat je je fris, gerevitaliseerd en meer in balans voelt. Het is een kans om bewuste keuzes te maken voor je gezondheid en de giftige ballast van drukke levensstijlen te elimineren.

Dus gun jezelf de tijd om te detoxen, geef je lichaam de zorg die het verdient en ervaar de voordelen van een lichaam en geest in harmonie.

Het is de week die je meer inzicht biedt en vooral rust geeft in het hoofd en in het lichaam.

Je eet tijdens de Healthy Green Week vegan, dus je eet geen dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren of zuivel. Ook geen vervangers! Je eet de hele week koolhydraatarm, dus geen granen en suikers uit bewerkte producten. 
Je drinkt geen koffie, alcohol of koolzuurhoudende frisdranken. 

Wauw! Het is een hele ommezwaai maar ik verzeker je dat er geen spijt van zult hebben! Via het digitale Healthy Green Week boek kan je heel gemakkelijk de Healthy Green Week stap voor stap volgen. Er staan voor de hele week heerlijke dagmenu’s in. Je leest wat er gegeten wordt (ontbijt, lunch en diner), welke boodschappen je in huis haalt en hoe je de gerechten klaar maakt. Je hoeft tijdens deze week niet meer na te denken wat je moet eten, heerlijk toch!

Inspiratie

Een aantal jaar geleden las ik het boek ‘Groen en Gezond’, met daarin heerlijke Ayurvedische recepten. Sinds 2015 doe ik twee keer per jaar een groene Week. Eén in het voorjaar en één in het najaar. Dit deed mij zo veel goeds dat ik deze inspiratie en kennis ging gebruiken om de Healthy Green Week te organiseren. 

Hoe motiverend is het om samen met andere aan de Healthy Green Week deel te nemen. Het ondersteunt, stimuleert en brengt ook een warm wij-gevoel naar boven. Natuurlijk kan je de Healthy Green Week zonder groep en op elk moment van het jaar volgen. 

Neem de tijd om je geest en lichaam te herstellen met een detoxkuur. Hier zijn enkele inspirerende ideeën voor een verfrissende detoxervaring:

1. Begin je dag met een glas warm water en vers geperst citroensap om je spijsvertering te stimuleren en je lichaam te hydrateren.

2. Vul je maaltijden met verse, biologische groenten en fruit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen.

3. Geef jezelf een digitale detox en minimaliseer het gebruik van elektronische apparaten om stress te verminderen en je geest rust te geven.

4. Verwen jezelf met ontspannende activiteiten zoals yoga, meditatie of een rustgevend bad om je geest te kalmeren en stress te verminderen.

5. Hydrateer je lichaam met voldoende water en kruidentheeën om gifstoffen weg te spoelen en je energieniveau te verhogen.

6. Voeg superfoods toe aan je dieet, zoals chiazaad, spirulina en kurkuma, die je lichaam ondersteunen bij het ontgiften en versterken van je immuunsysteem.

7. Zorg voor voldoende rust en slaap om je lichaam de tijd te geven om te herstellen en te regenereren.

Wat gaan we doen tijdens de Healthy Green Week?

Een van de belangrijkste aspecten van de Healthy Green Week is het omarmen van een plantaardig dieet. Het consumeren van meer fruit, groenten en peulvruchten levert niet alleen essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam, maar vermindert ook de vraag naar dierlijke producten, die bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen en ontbossing. De kant en klare plantaardige maaltijden die je in het Health Green boek terug vind, bestaan uit o.a. salades, stevige soepen en eiwitrijke gerechten.

Naast gezonder eten, benadrukt Healthy Green Week ook het belang van lichaamsbeweging. Door gebruik te maken van de groene ruimten om ons heen, zoals parken of tuinen, kan sporten leuker worden terwijl je verbonden bent met de natuur. Activiteiten zoals Pilates, joggen, yoga of zelfs tai chi kunnen zowel het fysieke als mentale welzijn helpen verbeteren.

Bovendien promoot Healthy Green Week mindfulness en zelfzorgpraktijken. Dit kan meditatie, yoga zijn of gewoon de tijd nemen om van de natuur te genieten en stress te verminderen. Deelnemen aan activiteiten die de geestelijke gezondheid en ontspanning bevorderen, is een essentieel onderdeel van het behoud van het algehele welzijn.

Als je het leuk vindt deel te nemen aan de Healthy Green Week community, dan word je toegevoegd aan de HGW app-groep. Dit ontvouwt zich al snel tot een hechte groep gelijkgestemden en stimuleert enorm. 

Je volgt dagelijks de menu’s uit het boek waarin een ontbijt, lunch en diner wordt beschreven. Houd je van gemak, dan volg je deze lekker op. Vind je het leuker om zelf te experimenteren, dan is dat ook mogelijk, zolang je je aan de lijst van ingrediënten houdt. 

Producten die níet worden gegeten of gedronken zijn

  • dierlijke producten (zuivel, ei, vlees, vis of vervangers)

  • alle koolhydraten (graanproducten, suikers of vervangers zoals honing en stevia)

  • Frisdranken, alcohol en koffie

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen (18+) die zijn gezondheid wil verbeteren of versterken. 

Tarieven

Om deel te nemen aan de Healthy Green Week betaal je € 45,00 
Hiervoor krijg je het startpakket en de gehele week begeleiding en advies.

9 thoughts on “Healthy Green Week – Detox

 1. Een heerlijke groene week gehad.
  Waarom zeg ik dit, omdat het makkelijk te doen is, een fijne beleving en goed te doen is. Detox yoga een ontspannen beleving was en ik zelfs 2kg.kwijt ben. SUPER

 2. Voor mij was het een ware “eye-opener”. Mentale, maar ook lichamelijke uitdaging aan te gaan door middel een week lang alleen groen eten geeft een enorme boost in je zelfvertrouwen, vitaliteit en energie. Je wordt uitgedaagd door je eigen lichaam en het grappigste is, je lichaam went zo snel eraan, dat na een week wil je niets liever dan groen eten. Voor mij persoonlijk was de grootste winst mijn nachtrust, ik sliep de hele week fantastisch en ben elke ochtend fries wakker geworden. Naar mijn mening, iedereen zou dit een keertje mee moeten maken, want anders zou je nooit weten hoe het is en wat je mist…

 3. De healthy green week heb ik ervaren als een laagdrempelige manier om naar je eetpatroon te kijken. Niet duur en met steun van een (anoniem) WhatsApp groepje.

  Je kunt kijken in korte tijd leren over gezond eten en kijken wat bij jou past.

 4. Spannend vond ik het om aan te beginnen, was het niet te moeilijk? Zou ik moeite hebben om dingen te laten staan? Voor mijn gezondheid ben ik toch begonnen aan de groene week en wat ben ik blij dat gedaan te hebben.
  Ik ga het zeker nog een keer doen!
  Mijn altijd rommelende darmen waren zo rustig, ik voelde me zo helder en energiek. Ik sliep heerlijk. Je ruikt en proeft beter en je valt ook wat kilo’s af.
  De eerste dag had ik hoofdpijn en was tegen misselijk aan, afkicken van de koffie…
  Daarna heb ik dat niet meer ervaren en begon mij steeds beter te voelen. Het is makkelijk vol te houden, ik heb geen honger of trek in andere dingen ervaren. De begeleiding van Antoinet is top.
  Als je wilt kan je in een app groep je ervaringen delen en werden er ook recepten gedeeld.
  Het boek met de dagmenu’s is duidelijk en makkelijk in gebruik. Wat nog wel fijn is om te weten, je bouwt je week ook rustig af. Kortom ik kan het iedereen aanraden!

  1. Voor mij en mijn verloofde was het de eerste groene gezondheidsweek. Na al bewuster met voeding om te gaan leek mij dit een mooie uitdaging en ervaring. Als sportieve man van 38 waar best een paar kilo vanaf mag, ken ik mijn zwakke punten en die zijn over-eating van dagelijkse maaltijden, tussendoortjes denk aan koeken etc en altijd en overal koffie. Na een “green-team” zoom meeting met een duidelijke en motiverende uitleg van Antoinet en Miranda van Neuners waren we na het weekend begonnen. We hadden een detox pakketje met heerlijke groene thee en een detox drankje voor, voor en na de maaltijden.
   De eerste dagen merkte ik wat ontwenningsverschijnselen van de dagelijkse koffie die ik nam, ook ervaarde ik dat je het eten bewust moet voorbereiden om aan de juiste hoeveelheid energie voor de dag te komen. Dit ging steeds beter.
   Mijn resultaten:
   – Gestopt met koffie drinken!!
   – Bewustwording van wat je voorheen dagelijks allemaal at en dat je lijf dat allemaal niet nodig heeft om zich goed te voelen. Gelukkig hielpen de opgegeven maaltijden daar aan bij.
   Mijn resultaten:
   – minder buikvet en wat afgevallen
   – Energiek gevoel
   – Geen after lunch en diner dips
   – Geen behoefte meer in zoete tussendoortjes (suiker)
   – Ik zeg makkelijker NEE
   – mijn ontbijt bestaat nog steeds alleen uit fruit
   Het was echt niet altijd makkelijk, maar als je doorzet komen de resultaten vanzelf. De goede begeleiding van Antoinet en de motivaties in de groeps-app hebben geholpen.
   Kortom deze week heeft mij zowel fysiek als mentaal erg goed gedaan. Het was een uitdaging en leer moment waar ik nu nog de “groene” vruchten van pluk.
   Dank!

 5. Hoi, ik heb nu de tweede keer meegedaan aan de healthy green week. De eerste keer vond ik het zwaar en toen ben ik er achter gekomen dat mijn astmatische bronchitis, die ik al mijn hele leven heb, komt van het eten van gluten. Toen hield ik het maar 4 dagen vol en ik had geen last meer van benauwdheid, eczeem en een volle neus! Op de 4e dag at ik een broodje en hoppa overal weer last van! Deze tweede keer dat ik meedeed ging alles veel beter. Dit komt omdat ik mij er beter op in had gesteld en samen met het plantensap en de thee is het super gegaan! Ik blijf het erin houden, i.p.v. brood eet ik nu 2 soorten groenten, de mungbonen enz. Ik voelde mij echt heel energiek! Het is echt een aanrader!

 6. Eind maart 2021 hebben we voor de tweede keer deelgenomen aan de healthy green week. Het ging ons deze keer makkelijker af. We wisten welke gerechten we lekker vonden en welke wat minder. De eerste dagen voelden we ons wat slap en hadden lichte hoofdpijn. Daarna ging het steeds beter. Het werkt goed om via de app groep informatie uit te wisselen. De Neuners thee ondersteunt de werking en is smakelijk om te drinken. Het enige wat we echt misten, was ons dagelijks bakkie koffie, maar niettemin is het goed vol te houden. Na de HGW voelden we ons fitter, waren 2,5 kg lichter en het eten smaakte beter dan ooit!
  In oktober doen we weer mee.

 7. Overweeg je mee te doen aan de HGW? Zeker doen! Begin met het besef dat het niet gemakkelijk is om je hele voedingspatroon om te gooien. Neem er alle tijd voor om rustig alle heerlijke recepten te bereiden en er met aandacht van te genieten. En je lijf wat rust te gunnen om aan de verandering te wennen. Je hoeft zeker geen honger te hebben en toch val je wat kilootjes af. Het is een kadootje voor je lichaam en met een beetje zelfdiscipline en de enthousiaste support van Antoinet gaat het je zeker lukken!

 8. Het is me alles meegevallen. Ben begonnen na een vakantie waarbij ik echt alles heb gegeten en gedronken wat los en vast zat. Dus daarna was t ff afkicken. Weinig hoofdpijn gehad en geen honger. De gerechten naar mijn smaak aangepast. Lekker gegeten de hele week en wat pondjes kwijt. Wel was ik blij dat ik nog een week vrij was, niet dat de gerechten veel tijd qua bereiding vroegen maar als ik had moeten werken had ik meer moeten preppen. De begeleiding van Antoinet was motiverend dagelijks een appje en vragen kunnen er altijd gesteld worden. Heel fijn !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *