Healthy Green Detox Week

Een heerlijke detox week

Nieuwe Healthy Green Week 5 t/m 11 oktober 2020

De Healthy Green Week (HGW) is een gezonde detox week waarin je zoveel mag eten als je wilt als het maar groene voedingsmiddelen zijn met uitzondering van bepaalde specerijen. Het is een gezonde manier om je lichaam rust te geven om zich te kunnen herstellen.

Ik heb mij een aantal jaren geleden laten inspireren door een boek “Groen & Gezond” met daarin vele Ayurvedische recepten. Dit is voor mij de vierde keer dat ik deze HGW detox zelf ga doen samen met andere deelnemers. Ik heb een digitaal boek gemaakt die je per email zal ontvangen. Daarin staat een uitgebreide uitleg over deze week, de dagmenu’s die ik heb samengesteld en een praktische groene voedingslijst voor als je naast de menu’s je eigen gang wil gaan. Zo heb je altijd het HGW boek bij de hand als je boodschappen gaat doen. 

Waarom nou groen?

Chlorofyl

Door heel veel groen te eten komt er meer chlorofyl (de groene kleurstof in de plant) in ons lichaam terecht. Chlorofyl maakt dat het lichaam beter zuurstof opneemt waardoor jij je fitter en energieker kan voelen. Je kan het vergelijken met hemoglobine, de rode kleurstof van ons bloed. Chlorofyl verschilt maar één element van hemoglobine. In de kern van hemoglobine zit ijzer en in de kern van chlorofyl zit magnesium. Chlorofyl heeft een ontgiftende eigenschap omdat het zware metalen aan zich bindt die je uiteindelijk weer uitscheidt. Chlorofyl werkt gunstig op het immuunsysteem, de lever, de gal en de darmen. Veel hiervan is ook wetenschappelijk bewezen, maar lang niet alles.

Aan de slag met de menu’s

Om gemakkelijk door de Healthy Green Week heen te komen krijg je een dagelijks menu waarin een ontbijt, een lunch en een diner wordt beschreven. Dit menu kan je de hele week volgen of je kan je eigen draai eraan geven. Producten die niet worden gegeten of worden gedronken zijn: dierlijke producten (zuivel, ei, vlees en vis), alle koolhydraten (brood, pasta, aardappels etc.), frisdranken, alcohol en koffie.

Voor wie is de Healthy Green Week geschikt?
Voor iedereen (18+) die zijn gezondheid wil verbeteren of versterken. 

Informatieavond

Bij To Flow is voorafgaande de HGW een online informatieavond. Deze is op vrijdagavond 2 oktober van 19:30 – 20:30 uur. Hierin vertel ik de ins and outs over de HGW en heb je ook de gelegenheid om vragen te stellen. Op deze avond kan je ook je HGW pakket ontvangen. Meld je hier aan voor deze gratis avond

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op deze avond en je wil wel meedoen aan deze gezonde detox week, dan kunnen wij een telefonische afspraak maken voor als je nog vragen hebt. 

Informatie en Tickets

Voor de HGW betaal je maar slechts 35 euro, daarin zit: 

 • Gratis informatie avond 
 • Het boek Health Green Week met alle samengestelde menu’s
 • Digitale begeleiding via de whatsapp of email
 • De groene thee van Neuners:  stimuleert de spijsvertering, urine afdrijvend, en vermindert de eetlust op milde wijze. Cafeïne houdend, dus een goede vervanger voor als je gewend bent koffie te drinken. Perfect voor ’s morgens en overdag tijdens de Healthy Green Week. 
 • Een doses gezondheid!
 • Weer bewust eten en koken met alle aandacht
 • Nieuwe inzichten in voeding en je gezondheid

Ervaringen

Door de Healthy Green Week ben ik er erachter gekomen dat ik allergie ben voor tarwe. Al jaren heb ik last van eczeem, benauwdheid en een loopneus en tijdens deze week veel minder. Het groene fruitonbijt in de ochtend blijf ik afwisselend doen en s ‘middags meer groente gerechten en salades! Ik ben ook afgevallen en dat is een goede stimulans om door te gaan. Ik ga goed opletten wat ik eet en weer lekker sporten.
P. Schavemaker

De Healthy Green Week was voor mij een uitdaging die ik aarzelend ben aangegaan. Maar het is goed gegaan allemaal, ik vond het niet moeilijk om elke dag lekker te eten. Soms was ik de hele dag van huis, bijvoorbeeld een dagje naar Utrecht en dat was dan wel ingewikkeld, maar ook dat heb ik gered. Lang leve Tupperware. Het is voor mij een eyeopener hoeveel groene groentes er zijn, ik heb zeekraal leren kennen, ik weet nu dat ik op fruit tot 12 uur heel goed kan werken en ik ben een ietsepietsie afgevallen. Maar dat was niet de insteek. De insteek was: goed voor jezelf zorgen en daar hoort deze Grote Schoonmaak bij. De begeleiding van Antoinet was stimulerend en vrolijk makend! 
J. Tanja

De Green Healthy week vind ik echt een aanrader! In eerste instantie zag ik er best wel tegenop, want een week lang alleen maar groene groentes en fruit eten, is dat niet saai?? Maar om wat kilootjes te verliezen, en om nog meer inzicht in voeding te krijgen, ben ik toch gestart. Je krijgt weekmenu’s, met recepten, dus genoeg inspiratie. In eerste instantie is het wennen, en een beetje zoeken, maar als je de basislijnen weet, is het heel goed te doen, er is genoeg variatie en je mag zoveel eten als je wilt, als het maar groen is, dus geen trek gehad! Na een week ben ik een aantal kilo’s kwijt, voel ik me super, soepele gewrichten en heb ik nog meer kennis van gezonde voeding gekregen. Antoinet begeleid je goed, weet veel te vertellen en toe te lichten, heel fijn! Dit wil ik nog vaker gaan herhalen, gewoon, omdat het goed voor me is, en goed voelt en zo uiteindelijk een goed gewicht te bereiken!
C.

2 thoughts on “Healthy Green Detox Week

 1. Een heerlijke groene week gehad.
  Waarom zeg ik dit, omdat het makkelijk te doen is, een fijne beleving en goed te doen is. Detox yoga een ontspannen beleving was en ik zelfs 2kg.kwijt ben. SUPER

 2. Voor mij was het een ware “eye-opener”. Mentale, maar ook lichamelijke uitdaging aan te gaan door middel een week lang alleen groen eten geeft een enorme boost in je zelfvertrouwen, vitaliteit en energie. Je wordt uitgedaagd door je eigen lichaam en het grappigste is, je lichaam went zo snel eraan, dat na een week wil je niets liever dan groen eten. Voor mij persoonlijk was de grootste winst mijn nachtrust, ik sliep de hele week fantastisch en ben elke ochtend fries wakker geworden. Naar mijn mening, iedereen zou dit een keertje mee moeten maken, want anders zou je nooit weten hoe het is en wat je mist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *