Healthy Green Week

De gezondste manier om te detoxen met super veel groene groentes en fruit.
Maak de heerlijkste gerechten via het dagmenu.

Nieuwe Healthy Green Week:
20 – 26 september 2021
18 – 24 oktober 2021

De Healthy Green Week is een gezonde detox week waarin je zoveel mag eten als je wilt als het maar groene voedingsmiddelen zijn met uitzondering van bepaalde specerijen. Het is een gezonde manier om je lichaam rust te geven om zich te kunnen herstellen.

Lees verder op de Healthy Green Week website

Informatie-avonden

Voordat de Healthy Green Week start is er voorafgaande een informatieavond. Tijdens deze avond vertel ik alle in’s & out’s van de HGW en heb je ook de gelegenheid om vragen te stellen.
Na de informatieavond heb je de keus om deel te nemen aan de HGW. 
De informatieavonden zijn live en ook via ZOOM te volgen op:
vrijdagavond 17 september om 19:00 uur
vrijdagavond 15 oktober om 19:00 uur
vrijdagavond 19 november om 19:00 uur
vrijdagavond 14 januari om 19:00 uur
vrijdagavond 11 februari om 19:00 uur

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij één van deze avonden maar je wilt wel meedoen aan deze gezonde detox week, dan kan je altijd een telefonische afspraak maken voor als je nog vragen hebt.Tickets

Ervaringen

Door de Healthy Green Week ben ik er erachter gekomen dat ik allergie ben voor tarwe. Al jaren heb ik last van eczeem, benauwdheid en een loopneus en tijdens deze week veel minder. Het groene fruitonbijt in de ochtend blijf ik afwisselend doen en s ‘middags meer groente gerechten en salades! Ik ben ook afgevallen en dat is een goede stimulans om door te gaan. Ik ga goed opletten wat ik eet en weer lekker sporten.
P. Schavemaker

De Healthy Green Week was voor mij een uitdaging die ik aarzelend ben aangegaan. Maar het is goed gegaan allemaal, ik vond het niet moeilijk om elke dag lekker te eten. Soms was ik de hele dag van huis, bijvoorbeeld een dagje naar Utrecht en dat was dan wel ingewikkeld, maar ook dat heb ik gered. Lang leve Tupperware. Het is voor mij een eyeopener hoeveel groene groentes er zijn, ik heb zeekraal leren kennen, ik weet nu dat ik op fruit tot 12 uur heel goed kan werken en ik ben een ietsepietsie afgevallen. Maar dat was niet de insteek. De insteek was: goed voor jezelf zorgen en daar hoort deze Grote Schoonmaak bij. De begeleiding van Antoinet was stimulerend en vrolijk makend! 
J. Tanja

De Green Healthy week vind ik echt een aanrader! In eerste instantie zag ik er best wel tegenop, want een week lang alleen maar groene groentes en fruit eten, is dat niet saai?? Maar om wat kilootjes te verliezen, en om nog meer inzicht in voeding te krijgen, ben ik toch gestart. Je krijgt weekmenu’s, met recepten, dus genoeg inspiratie. In eerste instantie is het wennen, en een beetje zoeken, maar als je de basislijnen weet, is het heel goed te doen, er is genoeg variatie en je mag zoveel eten als je wilt, als het maar groen is, dus geen trek gehad! Na een week ben ik een aantal kilo’s kwijt, voel ik me super, soepele gewrichten en heb ik nog meer kennis van gezonde voeding gekregen. Antoinet begeleid je goed, weet veel te vertellen en toe te lichten, heel fijn! Dit wil ik nog vaker gaan herhalen, gewoon, omdat het goed voor me is, en goed voelt en zo uiteindelijk een goed gewicht te bereiken!
C.

We hebben voor de 1ste keer deelgenomen aan de green week. De eerste dagen was het de weg vinden, wij begonnen eigenlijk wat te voorzichtig met de hoeveelheid eten. Na 2 dagen hebben we beduidend meer opgeschept. Beiden wat hoofdpijn, wellicht een gevolg van het afkicken van koffie en suiker? Het ene gerecht beviel beter dan het andere, maar je kunt er je eigen draai aan geven

We hebben de week goed volgehouden. We zijn beiden ca 2,5 kg afgevallen. 

Gewoonlijk eten we 3 of 4 dagen vegetarisch,  3 keer per week eten we een klein stukje vlees, kip of vis.

Na deze week overwegen we om 1 dag per week healty green in te voeren. 

Loek en Ina

9 thoughts on “Healthy Green Week

 1. Een heerlijke groene week gehad.
  Waarom zeg ik dit, omdat het makkelijk te doen is, een fijne beleving en goed te doen is. Detox yoga een ontspannen beleving was en ik zelfs 2kg.kwijt ben. SUPER

 2. Voor mij was het een ware “eye-opener”. Mentale, maar ook lichamelijke uitdaging aan te gaan door middel een week lang alleen groen eten geeft een enorme boost in je zelfvertrouwen, vitaliteit en energie. Je wordt uitgedaagd door je eigen lichaam en het grappigste is, je lichaam went zo snel eraan, dat na een week wil je niets liever dan groen eten. Voor mij persoonlijk was de grootste winst mijn nachtrust, ik sliep de hele week fantastisch en ben elke ochtend fries wakker geworden. Naar mijn mening, iedereen zou dit een keertje mee moeten maken, want anders zou je nooit weten hoe het is en wat je mist…

 3. De healthy green week heb ik ervaren als een laagdrempelige manier om naar je eetpatroon te kijken. Niet duur en met steun van een (anoniem) WhatsApp groepje.

  Je kunt kijken in korte tijd leren over gezond eten en kijken wat bij jou past.

 4. Spannend vond ik het om aan te beginnen, was het niet te moeilijk? Zou ik moeite hebben om dingen te laten staan? Voor mijn gezondheid ben ik toch begonnen aan de groene week en wat ben ik blij dat gedaan te hebben.
  Ik ga het zeker nog een keer doen!
  Mijn altijd rommelende darmen waren zo rustig, ik voelde me zo helder en energiek. Ik sliep heerlijk. Je ruikt en proeft beter en je valt ook wat kilo’s af.
  De eerste dag had ik hoofdpijn en was tegen misselijk aan, afkicken van de koffie…
  Daarna heb ik dat niet meer ervaren en begon mij steeds beter te voelen. Het is makkelijk vol te houden, ik heb geen honger of trek in andere dingen ervaren. De begeleiding van Antoinet is top.
  Als je wilt kan je in een app groep je ervaringen delen en werden er ook recepten gedeeld.
  Het boek met de dagmenu’s is duidelijk en makkelijk in gebruik. Wat nog wel fijn is om te weten, je bouwt je week ook rustig af. Kortom ik kan het iedereen aanraden!

  1. Voor mij en mijn verloofde was het de eerste groene gezondheidsweek. Na al bewuster met voeding om te gaan leek mij dit een mooie uitdaging en ervaring. Als sportieve man van 38 waar best een paar kilo vanaf mag, ken ik mijn zwakke punten en die zijn over-eating van dagelijkse maaltijden, tussendoortjes denk aan koeken etc en altijd en overal koffie. Na een “green-team” zoom meeting met een duidelijke en motiverende uitleg van Antoinet en Miranda van Neuners waren we na het weekend begonnen. We hadden een detox pakketje met heerlijke groene thee en een detox drankje voor, voor en na de maaltijden.
   De eerste dagen merkte ik wat ontwenningsverschijnselen van de dagelijkse koffie die ik nam, ook ervaarde ik dat je het eten bewust moet voorbereiden om aan de juiste hoeveelheid energie voor de dag te komen. Dit ging steeds beter.
   Mijn resultaten:
   – Gestopt met koffie drinken!!
   – Bewustwording van wat je voorheen dagelijks allemaal at en dat je lijf dat allemaal niet nodig heeft om zich goed te voelen. Gelukkig hielpen de opgegeven maaltijden daar aan bij.
   Mijn resultaten:
   – minder buikvet en wat afgevallen
   – Energiek gevoel
   – Geen after lunch en diner dips
   – Geen behoefte meer in zoete tussendoortjes (suiker)
   – Ik zeg makkelijker NEE
   – mijn ontbijt bestaat nog steeds alleen uit fruit
   Het was echt niet altijd makkelijk, maar als je doorzet komen de resultaten vanzelf. De goede begeleiding van Antoinet en de motivaties in de groeps-app hebben geholpen.
   Kortom deze week heeft mij zowel fysiek als mentaal erg goed gedaan. Het was een uitdaging en leer moment waar ik nu nog de “groene” vruchten van pluk.
   Dank!

 5. Hoi, ik heb nu de tweede keer meegedaan aan de healthy green week. De eerste keer vond ik het zwaar en toen ben ik er achter gekomen dat mijn astmatische bronchitis, die ik al mijn hele leven heb, komt van het eten van gluten. Toen hield ik het maar 4 dagen vol en ik had geen last meer van benauwdheid, eczeem en een volle neus! Op de 4e dag at ik een broodje en hoppa overal weer last van! Deze tweede keer dat ik meedeed ging alles veel beter. Dit komt omdat ik mij er beter op in had gesteld en samen met het plantensap en de thee is het super gegaan! Ik blijf het erin houden, i.p.v. brood eet ik nu 2 soorten groenten, de mungbonen enz. Ik voelde mij echt heel energiek! Het is echt een aanrader!

 6. Eind maart 2021 hebben we voor de tweede keer deelgenomen aan de healthy green week. Het ging ons deze keer makkelijker af. We wisten welke gerechten we lekker vonden en welke wat minder. De eerste dagen voelden we ons wat slap en hadden lichte hoofdpijn. Daarna ging het steeds beter. Het werkt goed om via de app groep informatie uit te wisselen. De Neuners thee ondersteunt de werking en is smakelijk om te drinken. Het enige wat we echt misten, was ons dagelijks bakkie koffie, maar niettemin is het goed vol te houden. Na de HGW voelden we ons fitter, waren 2,5 kg lichter en het eten smaakte beter dan ooit!
  In oktober doen we weer mee.

 7. Overweeg je mee te doen aan de HGW? Zeker doen! Begin met het besef dat het niet gemakkelijk is om je hele voedingspatroon om te gooien. Neem er alle tijd voor om rustig alle heerlijke recepten te bereiden en er met aandacht van te genieten. En je lijf wat rust te gunnen om aan de verandering te wennen. Je hoeft zeker geen honger te hebben en toch val je wat kilootjes af. Het is een kadootje voor je lichaam en met een beetje zelfdiscipline en de enthousiaste support van Antoinet gaat het je zeker lukken!

 8. Het is me alles meegevallen. Ben begonnen na een vakantie waarbij ik echt alles heb gegeten en gedronken wat los en vast zat. Dus daarna was t ff afkicken. Weinig hoofdpijn gehad en geen honger. De gerechten naar mijn smaak aangepast. Lekker gegeten de hele week en wat pondjes kwijt. Wel was ik blij dat ik nog een week vrij was, niet dat de gerechten veel tijd qua bereiding vroegen maar als ik had moeten werken had ik meer moeten preppen. De begeleiding van Antoinet was motiverend dagelijks een appje en vragen kunnen er altijd gesteld worden. Heel fijn !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *