Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga die zich richt op het verenigen van lichaam en geest door middel van fysieke houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. In een Hatha Yoga les ligt de nadruk op het creëren van balans tussen kracht en flexibiliteit, waarbij de houdingen worden uitgevoerd met aandacht voor de juiste uitlijning en het bewustzijn van de ademhaling.

Bij de Hatha Yin Yoga les richten we op het bieden van een ontspannen en rustige ervaring. De deelnemers worden aangemoedigd om met aandacht de houdingen te verkennen en te ervaren hoe deze direct van invloed zijn op het lichaam en de geest.

De les is toegankelijk voor iedereen, ongeacht ervaringsniveau. Voor beginners bied ik een ondersteunende omgeving om kennis te maken met de basisprincipes van yoga, terwijl ik meer ervaren beoefenaars uitdaag om dieper in de houdingen te gaan en hun grenzen te verkennen.

Tijdens de les integreer ik ook Yin Yoga oefeningen, waarbij houdingen langer worden vastgehouden om diepere spierlagen en bindweefsel te bereiken. Dit helpt bij het vergroten van flexibiliteit en het kalmeren van de geest.

Het doel van deze les is om een ruimte te creëren waarin iedereen kan ontspannen, groeien en een gevoel van welzijn kan ervaren door middel van de praktijk van Hatha en Yin Yoga.

Deze les wordt verzorgd door Noël Florie.
Lestijden: Maandagavond 19.00 uur in Schagen