Trainer

Denisa Silvanova

Mijn naam is Denisa Wagemaker-Silvanova. Oorspronkelijk kom ik uit Slowakije, maar inmiddels woon ik al ruim 30 jaar in Nederland. 

Als voormalige prof-tennisster had ik vaak last van diverse blessures en uiteindelijk heb ik mijn carrière door een rugblessure vroegtijdig beëindigd. Sindsdien heb ik heel veel andere sporten uitgeprobeerd, echter heeft mijn lichaam mij vaak weer in de steek gelaten. Totdat ik kennis met Pilates maakte. Deze workout was voor mij een eye-opener en ik wilde er meer van af weten en anatomie van menselijk lichaam begrijpen. Na mijn docente opleiding klassieke Pilates op de mat, kwam ik in aanraking met ChiLates opleiding.

ChiLates is een combinatie van yoga, Tai-chi, chi-gong en pilates. Het voordeel is, dat je naast spierkracht, ook flexibiliteit en souplesse traint. Het woord “Chi” staat voor de levensenergie, dat als heel belangrijk in oosterse geneeskunde beschouwd wordt. Het leert ons met de stroming van natuur te leven en voor elk seizoen zijn er specifieke oefeningen ontwikkeld, gericht op organen, bindweefsel en pezen, die aandacht moeten krijgen.

Zo zijn er bijvoorbeeld in de herfst oefeningen voor longen en dikke darm, in de winter voor blaas en nier, terwijl wij in de voorjaar last van weinig energie hebben en daarom richten de oefeningen zich op betere werking van lever en galblaas. Daardoor heeft ChiLates therapeutische werking en tegelijkertijd zorgen Pilates oefeningen voor sterk en krachtig lijf.

Na de les voel je je vitaal en energiek, alles valt op zijn plek en je staat weer in je kracht. Je kan ChiLates ook online vanuit je huiskamer trainen, 2x per week wordt het op het rooster van Pilatesstudio To Flow aangeboden. 

Voor mij persoonlijk betekent ChiLates een levenslange bewegingstherapie, dat ik voor altijd zal blijven doen! 

  • ChiLates
  • Pilates
  • Refomer 
Denisa.DSC_2911