Chilates

Chilates

Chilates is een vernieuwende bewegingsvorm die de kracht van Pilates combineert met de soepelheid van Yoga en de vloeiende bewegingen van Tai-Chi. Deze unieke combinatieles, aangeboden bij To Flow, is een ware ode aan de harmonie tussen lichaam en geest.

In een Chilates-sessie beginnen we met de precisie en het core-versterkende werk van Pilates. De oefeningen zijn ontworpen om het lichaam van binnenuit te versterken en te stabiliseren, wat een stevige basis legt voor de rest van de les. Vervolgens vloeien we over in Yoga, waarbij we ons richten op flexibiliteit en balans, terwijl we ook de tijd nemen om dieper in te gaan op de connectie tussen ademhaling en beweging.

Tai-Chi brengt een element van vloeiende bewegingen in, die helpen om de energie door de meridianen van het lichaam te laten stromen, wat bijdraagt aan een gevoel van innerlijke rust en welzijn. Deze oosterse benadering verrijkt de les met een focus op de organen en emoties, en biedt een diepere laag van bewustzijn en zelfzorg.

"Waar de kracht van Pilates, de rust van Yoga en de harmonie van Tai-Chi samensmelten tot een symfonie van welzijn voor lichaam en geest."

Mentaal en Fysiek

Chilates is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een mentale. Het is een moment van ontspanning binnen de dynamiek van de oefeningen, iets wat vaak ontbreekt in traditionele Pilates-methoden. Deze les is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van fitness, waarbij de nadruk ligt op preventie en het verlichten van klachten en ongemakken.

Bij To Flow is Chilates meer dan alleen een les; het is een ervaring die je helpt om je eigenwaarde en geluk te vergroten, terwijl je werkt aan een ‘über-gezond’ lichaam en geest.

Elke woensdag om 10.15 uur in Noord-Scharwoude. 
Elke zaterdag om 11.45 uur in Schagen